guolin qigong

guo lin qi gong

is in China ontwikkeld door Mevr. Guo Lin die zelf kanker had als gigong voor kankerpatienten naast hun reguliere behandeling en voor patienten met andere chronische ziektes zoals o.a. longziekten, rheuma, fybromyalgie, hoge-/lage bloeddruk, chronische vermoeidheid, stress. Het bestaat uit eenvoudige loop oefeningen en zelf massages die iedereen kan leren en versterkt je zelf genezend vermogen.  Deze gigong is dus ook geschikt voor gezonde mensen.

Op de website van de stichting guo lin staat het verhaal van mevr. Guo Lin.

xi xi hu 

De oefeningen bestaan uit een aantal verschillende loopoefeningen gecombineerd met een speciale ademhalings techniek de zgn. "windademhaling". Er wordt twee keer kort ingeademd en een keer lang uitgeademd: "xi xi hu" 

Hierdoor wordt de bloedcirculatie en energiedoorstroming verbeterd en het zuurstofgehalte in het bloed wordt verhoogd wat de ontwikkeling van kankercellen remt en het immuunsysteem versterkt.

Handbewegingen en het afwikkelen van de voet stimuleren de acupunten en de meridianen waardoor de energiedoorstroming optimaal wordt. Tijdens het lopen ben je met je aandacht bij de ademhaling en je bewegingen waardoor je geest ook ontspannen raakt.     

De 3 regels van guolin qigong: 

  • Vertrouwen hebben
  • Je moet ervan overtuigd zijn dat je niet aan kanker zult sterven.
  • Geduld hebben
  • Je moet de oefeningen blijven doen.
  • Sterke wil tonen
  • Je moet in jezelf geloven, geloven in het feit dat je kunt genezen.

Guolin gigong vraagt zelfdisipline. Voor het beste resultaat is het verstandig de qigong elke dag gedurende 1,5 tot 2 uur in een zuurstofrijke omgeving, bijvoorbeeld het bos of langs het strand te beoefenen.

guolin qigong is een actieve bijdrage aan je eigen gezondheid!

east west wellness    06 34 03 28 78